domingo, 19 de diciembre de 2010

ÉS AQUESTA LA SOCIETAT QUE VOLEM?



1- RESPECTE


S’incrementa la falta de respecte. Les relacions humanes cada vegada són més fredes i interessades. No considerar els altres, les seves opinions i iniciatives ens fa tendir a l’ individualisme, a la no cooperació. Per què no propulsar la solidaritat? És obvi que per aconseguir-ho el valor de la confiança és fonamental. Un país no pot tirar endavant si no té confiança en si mateix. Un pilar essencial de l’educació passa per tenir confiança en un mateix i en els que t’envolten. I tanmateix vivim en una societat de desconfiats. Les regles socials ens fan competir entre nosaltres, comunicar-nos poc amb aquells que tenim a la vora. No confiem en el company de feina ni en el veí de la porta del davant. A vegades, aquesta desconfiança funciona com un mecanisme de defensa davant les presumptes amenaces que ens assetgen. Però aquesta dinàmica portada a l’extrem només ens pot fer sentir aïllats, sols i per descomptat, sense cap possibilitat de guanyar la partida de la transformació social. Avui en dia confiar és arriscat, podem acabar malferits, decebuts en veure com algú s’aprofita de la nostra confiança. Però també és cert que els casos en que la cosa rutlla fan que valgui la pena. Deixem entrar l’empatia i la humilitat en nosaltres! 







( I demà una altra denúnica social)

3 comentarios:

  1. La falta de confiança en el que hi ha fora de tu, independentment del que sigui, és traduible per una manca d'autoconfiança en un mateix.

    ResponderEliminar
  2. Segurament, les experiències passades i sovint enterrades, (que no vol dir oblidades) fan que vegem les coses d'una altra manera, i que a l'hora de donar un pas en ferm per demostrar la confiança cap algú, el nostre cos, o digali mecanisme del nostre cervell, fa que ens haguem de protegir i no expressar del tot el que sentim fins que no sabem realment si aquella persona val la pena o si es mereix la teva confiança.

    Al final crec però, que és necessari, com bé dius, deixar entrar l'empatia dels demés, perquè sinó, seriem persones buides per dins sense il·lusions ni persones al voltant amb qui poder compartir sincerament allò que ens il·lusiona i fa feliços.

    ResponderEliminar
  3. Brutal. Tens una gran filosofia de la vida, del món, i la comparteixo totalment amb tu. A vegades fa falta reflexionar d'aquesta manera i plantejar-se realment les coses, i crec que aquests principis són bàsics per a una persona, per a una bona persona, i sobretot per a una perdiodista.

    ResponderEliminar