domingo, 24 de octubre de 2010

COMENCEM A CASA


Puigcercós inicia la campanya electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya a Ripoll, la seva vila natal, explicant-ne els punts claus. L’acte va reunir cent cinquanta persones entre simpatitzants, militants i curiosos. 


Joan Puigcercós, president d’esquerra republicana de Catalunya, és fill de Ripoll i ha escollit aquesta població per donar el tret de sortida com a candidat a la presidència a la Generalitat de Catalunya. Divendres 15 d’octubre la visita va començar amb l’ inauguració de l’exposició dedicada al president Macià, que dona a conèixer la seva vida política i personal. Acompanyat per Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll i Quico Terradelles,secretari d’organització d’esquerra al Ripollès,  al prendre la paraula, el candidat va elogiar al líder de l’ independentisme català. (Per a més infomració de l'exposició clicar aquí)

Coincidint amb la fira de Santa Teresa, Puigcercós va poder conversar amb els veïns del poble passejant-se per la fira. Va aprofitar també per tastar llonganisseta del Ripollès, gentilesa d’uns firaires que el van convidar. 

A les vuit va començar l’acte central de l’inici de campanya a l’Hotel Solana del Ter. Més de 150 persones vas assistir al sopar-tertúlia entre els quals hi havia simpatitzants i militants del partit, a més d’alguns curiosos que van fer-hi cap per conèixer de primera mà les propostes que inclouen el programa electoral d’aquesta formació política. Primerament va atendre als mitjans. 

Carles Bassaganya, director general d’administració pública i president d’esquerra del Ripollès va obrir l’acte amb un parlament agraint l’assistència i donant la paraula als ponents. Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, i Teresa Jordà, membres de la llista que la formació presenta per la circumscripció de Girona, van prendre també la paraula.

Teresa Jordà, Joan Puigcercós i Carme Freixa

Sota el lema de “Gent Valenta” es va visionar un vídeo que vol arribar a tots els segments de la població defugint de la idea que voler una Catalunya independent és una cosa de pocs. 

El plat fort va ser la intervenció de Puigcercós, segons ell, únic candidat de comarques.  En tot moment es va mostrar convençut d’una remuntada davant les enquestes que vaticinen una baixada important de vots: -Hi haurà sorpreses. - Va manifestar. 
Com superar la crisi, la reducció de l’atur, autogestió dels impostos i les entitats econòmiques, són alguns dels eixos de la seva campanya electoral que han d’enfortir la consciència de pertànyer a Catalunya per assolir fites d’autogovern pel nostre país. Va posar com a exemple l’arribada del doble carril de la C17 al Ripollès. Puigcercós va recalcar també la importància dels referèndums davant aquesta conscienciació nacional. 

Va acabar animant tothom a anar a votar per evitar l’avanç de la dreta espanyola, que - Des de Madrid ens tiren coces. – en paraules seves. 
Durant l’àpat, que es va fer a continuació, els assistents van poder apuntar en un paper qüestions que ell va respondre àmpliament durant els postres. Les preguntes que no va tenir temps de contestar les ha respost per correu electrònic. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario